Mijn voorouders, hun gezinnen en hun huizen

Dit is mijn geboortehuis, Dijkshoornseweg C198A, later 25A, later 27, te Den Hoorn bij Delft. Ik heb de geschiedenis van dit huis uitgezocht. Klik hier om deze te lezen.
En dit is ons gezin in 2007: achterste rij: Anneke, Lia,  Toke, Marja. voorste rij: Leny, pa, ma, Gerard.
Dit is het geboortehuis van mijn vader, Bert van Leeuwen, Lookwatering 7 te Den Hoorn bij Delft
en dit is het gezin van opa Simon van Leeuwen en oma Mas van Winden in 1932: Rie, Nelly, Cor, Grar, Bert, Annie, Wim, Gré, opa Simon met Aad, oma Mas, André, Geer, Lena, Jo en Gonny.
Dit is het geboortehuis van mijn moeder, Bets Bentvelsen, Dijkshoornseweg C65, later C81, later 72, later 146 te Den Hoorn bij Delft, in 1924.
en zo ziet dit huis er nu uit (2003)
en dit is het gezin van opa Gerard Bentvelsen en oma Ka van Zijl in 1936: Gé, Jan, Tinus, Cor, Wim, Bets, Bertha, Coby, Mien, Corry, opa Gerard en Oma Ka.
Dit is het geboortehuis van mijn grootvader Simon Andreas van Leeuwen, Lookwatering D33, later 6 te Hof van Delft, later Den Hoorn

Het is niet bekend waar mijn oma is geboren en waar ze heeft gewoond (in De Lier)

Er zijn geen foto's van het gezin van mijn overgrootouders Adelbertus Jacobus van Leeuwen/Johanna Stolk en van het gezin van mijn overgrootouders Van Winden, alleen een foto van overgrootvader Willem van Winden en zijn tweede vrouw Cornelia van der Berg
Dit is het huis van mijn overgrootouders Bentvelsen (=mijn geboortehuis)
Dit is het gezin van overgrootouders Willem Bentvelsen en Elisabeth Paalvast in 1912 in de tuin voor het huis: Theo, Koos, Bert (hurkend), Jan, Gerard, Cornelis, vader Willem, Lena, moeder Elisabeth, Anna, Cor, Bets (in het wit), Mina, Nel (hurkend) en Marie
Het huis van mijn overgrootouders Van Zijl stond aan de Buitenwatersloot 207 in Delft. Het was een melkwinkel en het had een of twee koeienkoppen aan de gevel. Het huis bestaat niet meer: er staat nu een modern gebouw.
In het borderel voor hypothekaire inschrijving van 6 mei 1887 wordt het huis als volgt omschreven:
Een huis met koestal, wagenhuis of schuur, kaarnmolen, open erf en tuin, aan de Zuidzijde van de Buitenwatersloot te Delft, gemerkt no 107, kadaster Sectie A no 167 en 168, samen groot vijf aren vijftig centiaren.
In het borderel van 22 nov. 1894 is er sprake van Buitenwatersloot 207.

borderel van 6 mei 1887. Lening van ƒ 2500 à 4 1/2 % rente
en dit is het gezin van overgrootouders Cornelis van Zijl en Gijsbertha Ruigrok in 1901: Cor, Antoon, Marie, Batje, vader Cornelis, Co, Dirk, moeder Gijsbertha, Ka, Bertha, Pietje
Dit is het huis van mijn betovergrootouders Andries van Leeuwen en Maria Koelewijn, Westgaag 102 te Maasland, tegenwoordig bewoond door mw. Barendrecht, die het in 1936 uit de nalatenschap van oudoom Jan gekocht heeft.
Op deze watermolen, de Wippersmolen, aan de Zuidvliet in Maassluis, was mijn oudovergrootvader Pieter Paalvast molenaar van 1812 tot zijn dood in 1857.
Als je heel goed kijkt, zie je mij voor het huisje staan. Ik reik tot de dakgoot.